Featured story10/06/2016

In een uurtje of twee de hele wereld rond.

Ik kwam helemaal bijgetankt terug van vakantie!

Grote ketens vind je gelukkig niet in De Bergen Eindhoven. Kleine, speciale winkeltjes des te meer. En eigenlijk kun je hier al jaren rondlopen en dan toch nog iets nieuws ontdekken. Landschap Reisboekwinkel is mijn nieuwste ontdekking. 

 

Ik was op zoek naar een boek voor mijn moeder. Zij fietst in deze weken van Parijs naar Santiago de Compostella. Ja inderdaad, applaus is op z'n plaats. Heel eerlijk, ik dacht bij zo'n grote boekenreus elders in de stad aan het goede adres te zijn. Balend liep ik daar naar buiten, want niets gevonden. Toen ik terug liep naar m'n buurtje, kwam ik langs Landschap Reisboekwinkel. What was I thinking! Natuurlijk had ik mijn zoektocht hier moeten beginnen! Duh!

 

Binnen een paar minuten vond ik een prachtige roman over een reis naar Santiago de Compostella! Ik wist meteen dat ik hiermee punten en tranen bij mijn moeder zou scoren!

 

Maar die paar minuten waren niet genoeg om al het moois te bekijken in de winkel. Hier kun je dus gerust de hele wereld rond, zonder ook maar één keer te googlen. Ik haalde herinneringen op aan een reis naar Zuid-Afrika en maakte plannen voor een reis naar Canada. En passant zakte ik af naar het zuiden van Europa om door te vliegen naar Indonesië. En toen was het dus een paar uur later...

 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen shopper ben. Het liefst kruip ik achter mijn laptop om alles online te bestellen. Ik vraag me dan ook wel eens af, hoe die kleine winkeltjes kunnen blijven bestaan. In die paar uur rond dwalen, was de winkel echter aan één stuk gevuld met klanten. Mensen die op zoek zijn naar iets speciaals of specifieks komen hier naartoe, merkte ik. Want niet alleen vind je hier écht alles wat te maken heeft met reizen en van papier is, je krijgt er ook uitgebreide en met liefde voor het vak gevulde informatie bij. Passie, is mijn conclusie. Passie maakt dat je ook met een kleine winkel bestaansrecht hebt tussen alle grote, vaak passieloze, winkels. Passie maakt enthousiast en kundig. En passie bindt zorgt ervoor dat mensen je steeds weer weten te vinden. 

 

Overigens heeft Landschap Reisboekwinkel ook een mega gevulde online winkel...

 

Wat een topdag was dat dus. Een eureka moment, een mooi kado en even 2 uur op reis geweest. Ik kwam helemaal bijgetankt terug van vakantie! Waarvoor dank!

6 jaren geleden

Terug
Pin it!In een uurtje of twee de hele wereld rond.

Geef een reactie