Featured story01/01/2015

Happy New Year!

En we denderen zo 2015 binnen!

Het einde van het jaar is traditioneel gezien natuurlijk het moment om je zonden van het afgelopen jaar te overdenken. Sommigen hebben daar wel even voor nodig, ik gelukkig niet, ik doe niet aan zonden. Wel aan heel veel zin hebben in het nieuwe jaar en wat dat allemaal gaat brengen.

 

In de Bergen zijn er natuurlijk ook een hoop plannen en nieuwigheid voor komend jaar. Zo komt na jaren lobbyen bij de gemeente eindelijk het Bergenpad! Huh, leg uit? Nou, de winkeliers pleiten al jaren voor een betere zichtbaarheid en doorloop vanuit de stad naar de Bergen. Vanuit de Vrijstraat is dit recent gedaan. Er ligt nu een beklinkerd pad over de Keizersgracht en de Kleine Berg op. Sindsdien gaat men in hordes die klinkerpaadjes over op zoek naar al het leuks dat de Bergen te bieden heeft.
Vanuit de Hooghuisstraat moet het nog gebeuren: er gaat een pad komen over de parkeerplaats: het Bergenpad dus. Dat parkeerterrein ligt nu als een soort Chinese muur voor het Bergengebied, dat wordt namelijk vrij onzichtbaar achter al die kinderkopjes en geparkeerde auto's. Als hooggehakte dame is het ook een onneembare vesting. De grote voegen tussen de stenen maken dat je hier beslist geen stilettorun kunt houden.

Maar aan dit leed komt een einde: In 2015 wordt eindelijk het vurig gewenste beklinkerde pad aangelegd zodat je op zeer natuurlijke wijze richting de Bergen wordt gezogen.

 

En als we toch zo driftig aan het beklinkeren zijn: pak meteen de Grote Berg even mee, die plak asfalt die er nu ligt haalt werkelijk elke charme uit de straat. Het steekt erg schril af bij de rest van de Bergen. Je kunt je er met je Range Rover ook echt niet vertonen. En je wordt er wel toe gedwongen, want zoveel parkeerplek is er niet op de Kleine Berg. En dan moet je dus minstens drie rondjes over de Kleine Berg rijden en om daar te komen moet je echt over de Grote Berg.... Dat is dus zonde. Maar als je dat dus niet wilt, die drie rondjes rijden dus, er is zat parkeerruimte hoor, even onder het appartementencomplex aan het einde van de Grote Berg door en parkeerplek zat. Kun je ook meteen stiekem een zonnebankje pakken.

 

Tekst en foto's: Caroline Wirtz

Illustraties : Haraold Hugenholtz

6 jaren geleden

Terug
Pin it!Happy New Year!
Pin it!Happy New Year!
Pin it!Happy New Year!
Pin it!Happy New Year!
Pin it!Happy New Year!
Pin it!Happy New Year!
Pin it!Happy New Year!

Geef een reactie