Featured story27/03/2015

Nieuwkomers en herrezen oudgedienden

En een bericht aan de weergoden

Allereerst wil ik even iets kwijt aan diegene die over het weer gaat. De vorige keer had ik het over het mooie weer en hoe blij ik daarvan werd, en meer met mij getuige de reacties. Dan is het wel een beetje flauw om dat niet gewoon consequent in een opbouwend schema door te trekken. Er zit echt niemand op kou en mist te wachten. En een plens regen op je kop is fijn voor de tuin, maar niet voor mij. En wat ik echt flauw vind was dat ons ook nog een hele zonsverduistering door de neus werd geboord. Menig kind werd al dagen door zijn ouders en juf opgebutst en keek er hoopvol naar uit. En de zon werd inderdaad verduisterd om 10:37, door een enorm dik pak grijze wolken. Geen probleem hoor, we wachten gewoon 11 jaar op de volgende.
Dus een verzoek: maak een keuze.


Maar ja, maart roert zijn staart zeggen ze. En dan komt april, en die doet wat hij wil... Ik blijf toch gewoon hoop houden.

Maar nu beter nieuws, we hebben er een hotspot bij op de Kleine Berg! Bar Berlin opende vorige week stilletjes zijn deuren. Er is een tijdlang grondig verbouwd en het is echt prachtig geworden! Het oogt industrieel, doorleefd en sfeervol en het doet nogal grootstedelijk aan. Je waant je bijna in ehh... Berlijn. Detail: ze zijn gespecialiseerd in Gin! En binnenkort kun je er ook terecht voor ontbijt en lunch. Zonder gin neem ik aan. Het gaat steeds beter met Eindhoven! Oh, en mag ik misschien het adres waar al die prachtige industriële spullen vandaan komen...?

 

En we hebben ook een herrezen hotspot: de Karseboom. Denk even wat jaren terug. Het is zomer, de zon schijnt, het is lekker warm (gaan we weer), je hebt de hele dag aan het water gelegen en je gaat lekker een hapje eten in de tuin van de Karseboom. Dan was de dag echt af. Het was toen een begrip, lekker en goed eten, leuke bediening (er werkten alleen maar vrouwen) en een prachtige tuin. Helemaal goed. Daarna werd het duidelijk minder, een nieuwe eigenaar haalde het oude niveau echt niet en ik ging er in ieder geval niet meer naartoe. Oud-eigenaresse Fransje kon het niet meer aanzien en heeft de tent die ondertussen gesloten was weer overgenomen. En het is weer als vanouds! Ik heb nu al zin in die tuin in de zomer! En daarna door borrelen bij Berlin en kijken wat de nacht nog meer brengt. Ik zie het wel zitten.

 

Tekst en fotografie: Caroline Wirtz

 

7 jaren geleden

Terug
Pin it!Nieuwkomers en herrezen oudgedienden
Pin it!Nieuwkomers en herrezen oudgedienden
Pin it!Nieuwkomers en herrezen oudgedienden
Pin it!Nieuwkomers en herrezen oudgedienden
Pin it!Nieuwkomers en herrezen oudgedienden
Pin it!Nieuwkomers en herrezen oudgedienden

Geef een reactie

 • Danielle
  27 maart 2015 - 21:28

  leuk geschreven Lien!
  Jeugd sentiment ????
  • Caroline
   28 maart 2015 - 01:19

   Zekers!