Featured story27/02/2016

35 jaar ondernemen in De Bergen Eindhoven

Wijen Goudsmeden-Juweliers viert feest!

Dit voorjaar viert Wijen Goudsmeden-Juweliers haar 35-jarig bestaan.

Wij besloten het nuttige met het aangename te verenigen. Met andere woorden; we gingen nuttig shoppen voor iets moois en glanzends en aangenaam rondneuzen in de smederij en winkel van de familie Wijen.


Om erachter te komen wat het geheim is van 35 jaar ondernemen in 'De Bergen' spraken we met de twee zussen Merlijn en Myrthe en broer Ramses. Eerlijk is eerlijk: de eerste tien minuten van het gesprek hebben we niet écht meegekregen. We werden een béétje afgeleid door al het goud dat er blinkt! En het zilver, het platina, de diamanten.


Maar goed, we kwamen erachter dat een groot deel van het geheim échte passie is. Merlijn, Myrthe en Ramses worden gedreven door liefde voor het edelsmid-vak. Ze hebben alle drie de opleiding tot meester-goudsmid doorlopen en zijn volgens eigen zeggen alle drie evenredig vakkundig. Hierdoor kunnen ze de taken binnen het bedrijf ook gelijk verdelen.


Als je binnenkomt vóel je die speciale sfeer die een familiebedrijf met zich meebrengt. De zussen en broer zijn opgegroeid in de bedrijvigheid van de smederij. Tussen de mooie creaties van hun vader raakten zij geïnspireerd. Elke speciale opdracht die ze uitvoeren en elk sieraad dat ze vervaardigen krijgt hun volle aandacht. Van dichtbij zagen ze dat het harde werken van hun ouders leidde tot een prachtig, solide bedrijf. Nog steeds staat de cliënt centraal en staat Wijen Goudsmeden-Juweliers bekend om haar enorme service. En het mooie is dat de derde generatie al staat te popelen om het stokje weer over te nemen!


In de 35 jaar dat ze aanwezig zijn in 'De Bergen' hebben ze veel positieve ontwikkelingen gezien. In de eerste plaats is hun bedrijf dat voorheen één pand besloeg, uitgebreid naar twee panden aan de Bergstraat. Maar er is bijvoorbeeld tegenwoordig ook veel meer bedrijvigheid in de wijk. Evenementen als 'Fashion Week' en 'Montmartre in de Bergen' zorgen voor meer bekendheid bij een groter publiek. Deels hierdoor weet men steeds meer de weg naar Wijen Goudsmeden-Juweliers in de Bergstraat te vinden.

 

Ook ontwikkelingen in de nabije toekomst worden met enthousiasme tegemoet gezien: "We verwachten dat het 'Bergenpad' (wat centrum met 'De Bergen' gaat verbinden) meer winkelend publiek naar 'De Bergen' zal trekken. Daarnaast gaat de nieuwe straatverlichting in de Bergstraat voor nog meer allure zorgen. Én we krijgen steeds meer leuke buren! Het winkelaanbod wordt steeds gevarieerder en aantrekkelijker!" Zelf hebben ze ook genoeg toekomstplannen: Traditiegetrouw wordt elk jaar in december een expositie ingericht met de mooiste nieuwe ontwerpen in zilver en goud. Dat is dus wel nog even wachten. Maar in de tussentijd kunnen we uitkijken naar meer platina sieraden met de mooiste diamanten. En gelukkig blijven de grote zilveren colliers en armbanden, want deze zijn een groot succes net als de verlovings- en trouwringen overigens.


Nou wij kunnen je zeggen, wij werden enthousiast!!!

6 jaren geleden

Terug
Pin it!35 jaar ondernemen in De Bergen Eindhoven

Geef een reactie