Featured story25/06/2015

Er was eens……………

en toen was het er ineens!

Sprookjes die werkelijkheid worden of komen sprookjes uit de werkelijkheid? Ergens was er eens een bureau met een strategie voor De Bergen die strategie kwam uit op contrast. Contrast tussen oud en nieuw, contrast tussen oud geld en nouveau riche. Contrast tussen hipster en hippie. Contrast tussen een eerlijke saté of een bordje kreeft. U zou het hier allemaal terug moeten zien......


Als ik door De Bergen loop kom ik dat contrast zeker tegen. Prachtig snuffelen tussen de oude strips bij Eppo. De dames met een hip en trendy nieuw kleedje bij You are Here. Gezellig een Grimbergen mét op het terras bij de Gaper of kwalitatief onderdompelen bij Agua op hetzelfde plein. Natuurlijk kunnen we zelf knutselen met de spullen van Hoppenbrouwers maar we kunnen het nu ook 3D scannen & printen! Bij Lay3rs aan de Grote Berg. De basis van de derde industriële revolutie. Gewoon in De Bergen. Onze Bergen.


Wat is dan die basis: eigenlijk niks anders dan hoe De Bergen gebouwd is: laag voor laag, niveau voor niveau. Zelfs mogelijk met verschillende grondstoffen net zoals er verschillende mensen wonen en werken in De Bergen. De uitkomst? Een prachtig stukje Eindhoven en bij Lay3rs alles 3D geprint wat u maar kunt bedenken. Onvoorstelbaar hoe technologie in combinatie met creativiteit in staat is te reproduceren maar zeker ook te ontwikkelen.


Ook hier zoeken ze meteen het contrast op: zo maken ze het beeld van Maria met kind uit de Petruskerk gewoon na maar ook leren ze studenten omgaan met deze nieuwste techniek. Uitkomst: onze toekomst. Was het eerst een blauwdruk, nu gewoon 3dimensionaal. Uniek of in serie, en dat is meteen het verschil met de echte wereld. Konden we De Bergen bewoner of ondernemer maar klonen. Loop er maar eens binnen aan de Grote Berg, zoals vanouds staat de koffie klaar tussen al het moderne geweld.


Tekst: Lay3ers & Eric Duffhuis
Fotografie: Lay3ers

7 jaren geleden

Terug
Pin it!Er was eens……………
Pin it!Er was eens……………
Pin it!Er was eens……………
Pin it!Er was eens……………
Pin it!Er was eens……………

Geef een reactie