Featured story22/04/2016

We kwamen thuis!

En onze lunch deed ons denken aan vroeger.

Oké even eerlijk hè, het is niet het meest trendy interieur. Maar je zit dus wel écht comfortabel. Én je hebt bij Broodje Smits prachtig uitzicht over De Bergen Eindhoven.

 

Het is ook niet de meest trendy menukaart. Ouderwets veel keus. We missen de avocado, boekweit en spelt boterhammen geen seconde. Mán, wat heerlijk om zonder google te moeten raadplegen, te kunnen bestellen!

 

Hoefden trouwens ook niet lang na te denken. Hier móesten we een 12-uurtje bestellen. Die bijna magische combinatie van gebakken ei, huzarensalade, kroket en witte boterhammen. Bruin kan ook, maar als we dan toch bezig zijn..!

Groot glas melk erbij en we mijmerden binnen vijf minuten weg naar vroeger tijden.

 

Géén ibiza lounge op de achtergrond, maar een zanger die waarschijnlijk ergens in de jaren 70 beroemd was. Geen zien en gezien worden. Hoewel, toen we ons kroketje op het witte boterhammetje aan het prakken waren, kregen we een verbaasde blik toegeworpen van een oude vriend. Niet hip genoeg, flitste door onze hoofden, al snel gevolgd met het gevoel daar dus helemaal niks om te geven. Waar het op 12-uurtjes aan komt is hip niet noodzakelijk, maar home des te meer. 

 

Ontzettend vriendelijk en oplettend personeel. En een eigenaresse die waarschijnlijk onze melksnor liefdevol zou afvegen als we dat zouden zijn vergeten. We kwamen thuis. Volledig op het gemakske en onstpannen. 

En dat zal het geheime recept zijn, want deze oudste broodjeszaak van Eindhoven zit 7 dagen in de week van 07.00 tot 17.00 helemaal vol. 

 

In de ochtend serveren ze voornamelijk ontbijt aan de gasten van Hotel La Reine en Budgethotel/Hotel-o-theek De Zwaan. Maar de ontbijten-buiten-de-deur-trend zet zich ook hier voort. Steeds meer mensen komen vóór het werk even een kop koffie met ontbijtje halen. Én... hoe fijn! Ze bezorgen ook broodjes bij bedrijven in de buurt!

Er zijn plannen om ook 's avonds open te gaan, maar eerst focussen ze op ontbijt en lunch. En wij vinden dat een top idee! 

 

ps. Omdat het grote terras weer open gaat, zijn ze op zoek naar extra medewerkers...

 

6 jaren geleden

Terug
Pin it!We kwamen thuis!

Geef een reactie