Featured story13/03/2015

Nieuw leven

Kom maar binnen met je nieuwe seizoen

Oh wat is het genieten met de zon de afgelopen dagen. Na zo'n winter die altijd net iets te lang duurt, is de eerste zon echt fantastisch! Het opent de deur naar een nieuw seizoen. Weg met de kou, het zoeken naar je handschoenen, de korte dagen en de kale tuin. Kom maar op met lekker buiten eten, lange zwoele avonden, een tuin vol bloemen en een lekker kleurtje van de zon. Sinterklaas is leuk, kerst ook, een keertje sneeuw ook, en natuurlijk carnaval, maar daarna is het wel weer mooi geweest. Als we geschikt waren voor de kou had de schepper ons bij de geboorte wel een winterjas aangedaan. En die had ik in ieder geval niet aan.

 

Dus ik geniet van deze zon! En kijk uit naar wat er allemaal nog gaat komen, want de lente betekent nieuw leven! Niet alleen voor de plantjes die weer uit de grond komen en de vogeltjes, maar ook voor ons! De winterjassen gaan uit, de truien mikken we achterin de kast en die ellendige panty's kunnen in de prullenbak! Dan wel graag eerst de benen even laten bruinen in de zon, want van melkflessen wordt echt niemand blij.


Zal je zien dat we dadelijk alsnog gefopt worden. Heb je net je winterjas ritueel verbrand, weg zon, weer koud. Maar laten we het positief houden. Als de lente een beetje op stoom is, is het genieten. Iedereen komt uit zijn winterslaap en gaat de straat weer op. Ook ongenode gasten trouwens, ik heb het afgelopen weekend namelijk al een mug gezien. Na één dag zon! Dan belooft weinig goeds.

 

De lente geeft nieuwe energie, je krijgt weer zin in nieuwe dingen en zeker om een nieuwe garderobe aan te schaffen. Dat is mooi, want de winkels hangen vol met een nieuw seizoen aan mode. En wat dat betreft kun je op de Bergen je hart ophalen. Het hangt vol met bijzondere en mooie kleding, er zijn nieuwe modellen zonnebrillen, leuke ondergoedjes, en sinds kort ook kekke schoenen! Drie blogs geleden nog een bouwput, nu een strakke aanwinst voor de Bergen, de eerste schoenenzaak. Dadelijk hoeven we de binnenstad helemaal niet meer in! En er is nog meer nieuw leven, Jaspers mode is open en Pinkie Patisserie heeft zich in Butlers Table op de Willemstraat gevestigd. Als liefhebber van zoetigheid moet je daar echt even langs.

 

Ik bid nu vroom voor een lange warme zomer met veel strand, gezelligheid, bbq's, uit eten en avondjes terras. En wat dat betreft zit je op de Bergen ook goed. Genoeg keuze in lekkere restaurants, lunchplekken en terrassen. En voor de late uurtjes is er ook volop keus. Ik kijk nu al uit naar een vrijdagmiddagborrel op het Wilhelminaplein, met je kop in de zon en verse pizza uit de bus. Wat wil je nog meer? Nou, eigenlijk dat het altijd zomer is.

 

Tekst en fotografie: Caroline Wirtz

 

7 jaren geleden

Terug
Pin it!Nieuw leven
Pin it!Nieuw leven
Pin it!Nieuw leven
Pin it!Nieuw leven

Geef een reactie

 • Simon
  13 maart 2015 - 11:58

  Word ik bijzonder vrolijk van als ik dit lees Caroline. Nog meer zin in zon nu. Waarvoor dank!
  • Danielle
   13 maart 2015 - 13:39

   idd heerlijk vitamine D ! Zijn we aan toe!
   En idd dankzij jouw stukje nog meer zin in ????
   • Eric
    13 maart 2015 - 23:47

    zijn de Wishbones Slippers al verkrijgbaar op De Bergen? ;-)