Featured story01/03/2016

Maarten Simons neemt je mee naar zijn favoriete plekjes

Een perfecte zaterdag in 'De Bergen'

Ken je dat? Zo'n perfecte zaterdag? Niet te veel, niet te weinig, maar alles precies genoeg? Dat je vrijdag 's avonds niet heel veel te laat en "bijna op tijd" naar huis gaat en het dus wel mooi is geweest voor de avond . Zo'n dag beschreef Maarten ons. Al 4 jaar woont hij in 'De Bergen Eindhoven' en zijn zaterdagen brengt hij het liefst als volgt door:

 

"Ik vind het heerlijk een stad te beleven! Te voelen! In 'De Bergen' kan dat. Hier kan ik een hele dag rondstruinen zonder me te vervelen. En het mooiste is, dat ik behalve voor de boodschappen bij de Albert Heijn mijn auto niet hoef te pakken!"

"

's Ochtends start ik m'n zaterdag vaak in sportschool Fitland. Daarna loop ik naar Bagel and Juice voor een krantje, verse jus en cappuccino." (Voor dit gesprek en het maken van de foto, spraken we af bij 'de Bagel'. Het werd al snel duidelijk dat Maarten inderdaad hier niet voor het eerst was. Nog in de deuropening vroeg Mick al of hij een cappuccino wil...)

 

"Soms doe ik daarna de biologische markt op het Wilhelminaplein aan. Speciaal voor de lekkere kazen en het vlees van "de Blije Big". Wat ik écht mis in onze wijk is een goede traiteur of kruidenier. Dit maakt 'De Bergen' nog wat meer "dorps" voor de bewoners. Als ik daar de homemade spullen voor het avondeten kan halen, hoef ik op zaterdag mijn buurt niet meer uit."

 

"Kleding koop ik niet zo vaak in 'De Bergen'. Hoewel we een aantal hele mooie winkels hebben voor de mannen, mis ik wel de specialere merken, de merken die niet zo bekend zijn. Wat dat betreft zijn de dames hier beter af."

 

"Ik hou van een lekkere routine en vind het prettig dat ik veel ondernemers in 'De Bergen' goed ken. Aan het einde van de middag ga ik vaak even bij Sil van 'Mangiare' langs. Even een witte wijn drinken. Of ik eet er een lekker visje aan de bar. Koen weet dan al dat ik na mijn eten een espresso met een cognac wil. Hij snapt het dus! Op andere zaterdagen ga ik in de middag naar 'De Gaper'. Jan- Joost en Sjoerd zijn nog échte kasteleins! Van alle vaste gasten weten ze de naam en hun favoriete biertje. Zo staat er voor mij altijd zonder vragen een frisse Jupiler in een Dommelsch glas klaar! De zaterdagmiddag staat voor mij bovenaan, want altijd gezellig met de vaste bezoekers. Soms iets té gezellig maar ach; dan had ik maar ergens anders moeten gaan wonen..."

 

"Het contrast in 'de Bergen' zorgt ervoor dat mijn zaterdag routine nooit saai wordt!"

6 jaren geleden

Terug
Pin it!Maarten Simons neemt je mee naar zijn favoriete plekjes

Geef een reactie

 • Jacqueline
  1 maart 2016 - 11:43

  Mooie foto!! Lof aan de fotografe Leuk artikel ook meneer Simons.
  • Esther
   1 maart 2016 - 21:16

   Leuk artikel....herkenbaar!
   • Jook
    2 maart 2016 - 02:54

    Leuk artikel!