Featured story07/04/2016

Wat heeft De Bergen nog meer te bieden?

In gesprek met jonge ondernemers

Behalve alle shops, boutiques, speciaalzaken en horeca heeft De Bergen nog veel meer te bieden. Naast vrijetijdsbesteding en een heerlijke woonomgeving blijkt het voor jonge ondernemers ook de ideale omgeving om in De Bergen kantoor te houden. In de Oranjestraat staan twee oude schoolgebouwen tegenover elkaar. In beide panden zijn verschillende (jonge) ondernemers gevestigd. De Meisjes van de Bergen gingen in gesprek met een aantal van deze ondernemers en vroegen hen naar het wel en wee van De Bergen.

 

Guus Boerenkamp & Willem Schats zijn de oprichters van 24/7 Horecapersoneel. 24/7 is een uitzendbureau voor (studenten) horecakrachten en levert zijn diensten aan evenementenorganisaties en cateraars voornamelijk in Eindhoven en omgeving maar ook daarbuiten. Het bedrijf is sinds 6 maanden gevestigd op De Bergen. Mede-eigenaar Willem Schats vertelt 'De reden dat wij gekozen hebben om ons hoofdkantoor hier te vestigen, is omdat we op zoek waren naar een mooie ruimte met een centrale ligging. Er heerst een prettige werksfeer in het pand en ook De Bergen is een inspirerende wijk om in te werken.' Naast de omgeving zijn ook de overige jonge ondernemers in het pand van invloed op een fijne werkdag. 'Even bij de buren binnenlopen om te spuien, mijn beklag te doen of om juist een leuk verhaal te vertellen, alles kan hier.' 
Ongeacht de branche waarin de ondernemers zich bevinden, zitten ze allemaal in hetzelfde schuitje en kunnen ze van elkaar leren. Het feit dat er diverse horecagelegenheden op loopafstand zijn, maakt het dat Willem werk en plezier kan combineren. Willem is geregeld op de Kleine Berg te vinden voor een koffie'tje bij Lucifer of een broodje bij Bagel & Juice terwijl hij een zakelijke afspraak heeft.

 

Vastgoedfotografe Danielle van den Berg van SHOOT! en Art Director Chantal van der Horst van CHANT! Conceptontwikkeling & Design delen hun kantoorruimt (lokaal040) in De Bergen. Daniellie: 'De uitstraling van het pand en de sfeer die er hangt, waren voor mij doorslaggevend om hier mijn kantoor te vestigen. Het feit dat het dan ook nog eens in het hart van de stad is, is mooi meegenomen.' Beide dames ontvangen geregeld klanten op kantoor en krijgen veel enthousiaste reacties over de locatie.

Chantal vertelt 'Enerzijds is het luxe omdat we midden in het centrum zitten en anderzijds is het ook laagdrempelig vanwege de uitstraling van het oude schoolgebouw.' Chantal heeft met haar bedrijf al voor diverse ondernemers uit de wijk opdrachten vervuld. 'Het feit dat mijn bedrijf nu hier gevestigd is, draagt absoluut bij aan het verbreden van mijn klantenkring', aldus Chantal. Er wordt ook samengewerkt op De Bergen, zo zorgt CHANT! o.a. voor de Marketing en Designs van Aqua, maakt ze meerdere opdrachten en huisstijlen voor bedrijven in en om De Bergen.

Danielle werkt voornamelijk voor makelaars uit de regio. Zo heeft ze ook al verschillende woningen in De Bergen van binnen mogen bewonderen. Daarnaast fotografeert ze ook voor diverse ondernemers uit de wijk. 'Onder andere IQ (voorheen Pour Vous Schoenmode), EHVEN, Wildenberg Ynformal en MINITIALS mag ik tot mijn opdrachtgevers rekenen. Dat ik tegenwoordig ook met mijn kantoor hier gevestigd ben, werkt volgens mij alleen maar versterkend. Het is in De Bergen toch een beetje ons-kent-ons en dat is het beste visitekaartje voor je bedrijf', vertelt Danielle.

Wat Danielle ook echt leuk vindt aan Lokaal040, is de dynamiek van het gebouw. 'Het leeft echt! Er gebeurt van alles om je heen en er lopen de hele dag mensen in en uit.' Chantal vult aan 'En als je er even uit moet omdat je vast loopt met een bepaald project dan wandel je zo de Kleine Berg op om je batterij weer op te laden, heerlijk!'
Voor de lunch halen de dames graag een lekker broodje bij Broodje Smits op het Wilhelminaplein en na het werk drinken ze een wijntje bij Mangiare of Wijnbar Restaurant De Lach. 'Maar wat ik echt heerlijk vind aan De Bergen', vertelt Danielle met een grote glimlach op haar gezicht, 'is 's morgens voordat ik naar kantoor ga even stoppen bij Lucifer Coffee voor een cappucino. Dat is mijn ultieme begin van een goede werkdag.'

 

In het andere oude schoolgebouw zitten o.a. de dames van MINITIALS, Marloes Engel en Marshia Tijssen. Twee jonge moeders met het gevoel hun kroost, op welke manier dan ook, altijd dichtbij zich te willen hebben. Met hun sieradenmerk MINITIALS zorgen ze ervoor dat dit op een stijlvolle en subtiele manier mogelijk is. De slogan 'The one I love around my neck and near my heart from this day on we'll never be apart...' spreekt dan ook voor zich.
MINITIALS is al bijna twee jaar onderdeel van De Bergen. 'De omgeving, de sfeer en de centrale plek is voor ons een grote meerwaarde', begint Marshia. Volgens Marshia zijn De Bergen heel natuurlijk en is het 'what you see is what you get' terwijl dat bij andere delen van Eindhoven wel anders is. 'De Bergen is echt het fijnste plekje van de stad, alles is binnen handbereik.' Naast leuke restaurantjes, koffietentjes, winkels en de authentieke gevels is het licht ook heel goed volgens Marshia. 'Voor mij persoonlijk is het een van de fijnste omgevingen waarin me bevind en dat lijdt er toe dat ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk ga.' Het feit dat het oude schoolgebouw middenin een woonwijk is gevestigd maakt dat de ondernemers ook goede contacten hebben met de buurt.

Volgens Marshia is de wijk De Bergen nog niet op haar hoogtepunt, het heeft nog zoveel meer te bieden. 'Wat veel mensen niet weten is dat de ondernemers hier in de wijk elkaar versterken, er wordt samengewerkt en gebruik gemaakt van elkaar netwerk. Maar dit kan nog groeien door bijvoorbeeld tijdens events als Fashionweekend de krachten te bundelen.'

 

Kortom De Bergen heeft deze ondernemers al veel gebracht en er ligt nog een hoop in het verschiet. Dus twijfel niet langer en onderzoek welke kansen De Bergen jou te bieden heeft! 

 

 

6 jaren geleden

Terug
Pin it!Wat heeft De Bergen nog meer te bieden?

Geef een reactie