Featured story05/06/2016

Wat een pracht zaak.

En ik hoefde niet te kiezen tussen kunst & kids!

Oké ik zou wel willen zeggen dat ik mijn kids van museum naar museum loods. En dat ze dan écht niet de hele tijd om snoep, ijs en cola zeuren. Maar dat is gewoon niet zo. En als we dan helemaal eerlijk zijn; Ik was nog niet bij De Kazerne Eindhoven geweest.

 

Waarom weet ik echt niet. Ik kan geen enkele reden bedenken om niet naar de Kazerne te gaan. Maar het is zo. En sorry daarvoor. Sorry aan de medewerkers van De Kazerne, de kunstenaars en vooral aan mezelf.

 

Want my oh my, wat een prachtzaak! Smaken verschillen natuurlijk, maar ik kan wel stellen De Mooiste. En daar zit de crux. Ik denk (achteraf gezien) dat ik een beetje bang was om te gaan. Ik raak nogal geintimideerd van plaatsen die zo mooi zijn dat ik bang ben iets kapot te maken. En ook van plaatsen waar ik bang ben om iets verkeerds te zeggen.

 

Boy wat had ik het verkeerd. Ondanks de grootte van de zaak en alle kunst en ook de verschillende zalen voelde ik me meteen thuis. Tuurlijk, bij binnenkomst begon ik te fluisteren. Het is zo groot en hoog dat je je in een kerk waant. Een kerk voor kunst. En daar is eerbiedig gefluister op zijn plaats. Overigens is dat fluisteren met twee kinderen erbij binnen één minuut afgelopen.

 

Je kunt zeker een half uur door het pand rond dolen en telkens iets nieuws zien. Want naast de exposities is er een prachtig terras en een mooie design winkel. Het restaurant gedeelte is huge, maar toch intiem. Ik kom snel terug. Dan zonder kids trouwens, want ik wil wel eens een avondje aan de mooie bar meemaken!

6 jaren geleden

Terug
Pin it!Wat een pracht zaak.

Geef een reactie