Featured story14/07/2016

Wat een feest is JokkMokk

Kaas, kaas, kaas en nu dus ook groenten.

Het plan was om dit stukje te schrijven met de voetjes omhoog, kaarsje aan, groot glas flinke rode wijn en daarbij de kleine Crottin en pittige Blue d'Auvergne. Ik heb ze gekocht bij Jokkmokk samen met gekarnde boter uit Bretagne. Het liep anders: Bij thuiskomst zette ik mijn tas op het aanrecht, scheurde een stuk zuurdesem af, smeerde de romige boter er dik op, sneed een stukje van de Crottin en nog voordat de wijn open was, was ook de Blue al voor de helft op.

 

De namen van de kazen namen me in gedachten meteen terug naar vakanties vroeger in La Douce France. Waar we overigens verplicht werden om allerlei vieze kazen te proeven. Maar goed je weet waarschijnlijk hoe dat gaat met smaak, now I'm hooked!

 

Een bezoek aan JokkMokk is dus beetje een feest. En nu helemaal, want je kunt er nu ook je bestelling van Rechtstreex ophalen. Super concept, waarbij je online boodschappen doet bij boeren en producenten uit de regio. 

 

Omdat al het lekkers al op is, ga ik vandaag nog even terug om een kaasje te halen voor bij mijn gegrilde Aubergines (uit Oirschot).

5 jaren geleden

Terug
Pin it!Wat een feest is JokkMokk

Geef een reactie