Featured story05/07/2017

Na 118 jaar

valt het doek

Eindhoven is écht een shopstad bij uitstek. Het aanbod is zeer groot en gevarieerd, met voor ieder wat wils. Grote internationale winkelketens worden afgewisseld met speciaalzaken en kleine, unieke winkels. Vooral die laatste soort bevinden zich in en rondom De Bergen. 

 

Helaas is de toenemende markt niet voor iedereen van positieve invloed. Met name de kleine speciaalzaken verkeren in zwaar weer.
Na 118 jaar en vier generaties Hoppenbrouwers heeft Theo Hoppenbrouwers onlangs de deuren van zijn pand aan de Willemstraat moeten sluiten. Met pijn in het hart neemt Theo afscheid, maar hij kon niet anders. Theo heeft er samen met z'n team alles aan gedaan maar in de huidige maatschappij is er volgens hem geen plaats meer voor kleine(re) speciaalzaken. 

 

Juist die bijzondere winkels, de kleine boutiques en aparte speciaalzaken maken dat De Bergen De Bergen kan zijn. Het artistieke deel van het centrum van Eindhoven met de straatjes van karakter. Alsjeblieft laat dit moois blijven! Dit is wie wij zijn, wie we willen zijn.

 

(foto: Meulenhof) 

 

11 maanden geleden

Terug
Pin it!Na 118 jaar

Geef een reactie