Featured story11/07/2017

Van autoluw

naar filerijden

Dat ze met de wegen bezig zijn in het centrum van Eindhoven zal jullie vast niet zijn ontgaan. Menig Eindhovenaar (lees: bijna iedere Eindhovense automobilist) heeft er wel iets over te zeggen of heeft dat inmiddels gedaan. Zo zien we geregeld het beklaag van mensen op Social media voorbij komen. En eerlijk is eerlijk, het is nu ook echt een drama om van A naar B te komen.

De wegwerkzaamheden en de daarbij horende afsluitingen en omleidingen zorgen voor veel verkeersoverlast in De Bergen. Vooral door de afsluiting van de Wal staat er nu ook buiten de spits veel verkeer vast op de Grote Berg. Men denkt de 'sluiproute' te nemen via de Bergstraat en dan over de Kleine Berg maar dat heeft totaal geen zin. Je kunt gewoon achteraan aansluiten. 

 

De afsluiting heeft te maken met de werkzaamheden aan de Dommelbrug op de Wal. Die brug stamt uit 1928 en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Gelijktijdig met deze werkzaamheden wordt de Bilderdijklaan aangepakt. Daar komt een 'slowlane', een tweerichtingenfietspad en de rijbaan wordt opnieuw ingericht voor éénrichtingsverkeer, maar nu vanaf de Stratumsedijk richting de Wal. 

 

Naar verwachting zullen de wegwerkzaamheden aan de Wal duren tot medio september.

 

1 jaar geleden

Terug
Pin it!Van autoluw

Geef een reactie

 • Do
  11 juli 2017 - 07:56

  Degene die dit achter zijn bureau verzonnen heeft zou zelf eens deze ellende verplicht moeten doorstaan elke dag, en een flinke schop onder zijn kont moeten krijgen!!!!
  • p
   12 juli 2017 - 08:28

   Eindhoven de gekste
   • ohoh no
    14 januari 2018 - 11:58

    gekker moet t nieh worren