Featured story14/01/2019

Dry january

hoe doe je dat in godsnaam?

Poehhh heb jij ook zoveel gedroken (en gegeten) de afgelopen weken? Door de feestdagen heeft je lichaam genoeg te verduren gehad. Na die liters champagne, wijn en cocktails is het daarom ook weleens goed om een maand alcoholvrij te leven. Dat wordt ook wel Dry January genoemd: een populair initiatief om een maand lang je wijntje te vervangen voor een vruchtensap of dergelijke. 

 

Heb jij een dry january? Meedoen aan Dry January klinkt misschien makkelijk, maar er zijn altijd een paar moeilijke periodes. Hieronder enkele tips om de maand door te komen.

 

1. ZOEK EEN BUDDY
Probeer het niet helemaal alleen te doen. Een vriend(in), een partner, familielid of huisgenoot: samen aan het water is al een stuk minder saai dan in je eentje. 

 

2. BLIJF BEZIG
Het zal je verbazen hoeveel vrije tijd je hebt als je op zaterdag en zondag geen kater hebt en de hele dag in bed ligt. Dus gebruik die extra uren: zoek een nieuwe hobby, bak een taart, mediteer.

 

3. TRAKTEER JEZELF
Nee, niet met af en toe een slokje. Waarschijnlijk heb je wat geld over in deze alcoholvrije periode, dus doe er wat leuks mee. Ga een middagje shoppen, een avondje naar de bioscoop of laat je verwennen in de sauna.

 

4. VERMIJD DE KROEG
Dit lijkt voor de hand liggend, maar het is toch belangrijk om te noemen. De enige nuchtere persoon zijn in een ruimte met opgewekte, aangeschoten mensen is voor niemand leuk. Dus probeer je vrienden deze maand over te halen om naar de bioscoop of een museum te gaan. En er zijn genoeg leuke koffietentjes.

 

5. VERTEL HET ROND
Nee, je hoeft het niet elke dag van de daken te schreeuwen. Probeer gewoon zoveel mogelijk verschillende mensen te vertellen dat je aan Dry January meedoet. Des te groter de kans dat je het volhoudt.

 

6. GEZONDE SNACKS
Waarschijnlijk zal je het alcohol verlies proberen op te vullen door meer te eten. Natuurlijk wil je niet dat één goed voornemen leidt tot het breken van een ander goed voornemen: gezond eten. Zorg dus voor voldoende gezonde snacks in huis om te voorkomen dat je meer chocola en koekjes gaat eten.

3 jaren geleden

Terug
Pin it!Dry january

Geef een reactie