Featured story17/02/2019

Zig zag door De Bergen

Pas op waar je loopt

Vraag jij je ook wel eens af waarom sommige terrassen van restaurants van De Bergen vrij zijn anderen niet? Bij de een kun je doorlopen en bij de ander word je noodgedwongen de straat op gestuurd om vervolgens om ver te worden gereden door fietsers of auto's. Denk aan voetgangers met een kinderwagen, rollator en met een rolstoel, zeker voor hen is dit geen vriendelijke situatie. 

 

Weet jij waarom hier geen rechte lijn in wordt getrokkken en het voetpad voor voetgangers en minder valide mensen toegankelijk blijft?

 

3 jaren geleden

Terug
Pin it!Zig zag door De Bergen

Geef een reactie

 • Karin
  18 februari 2019 - 07:31

  Ik persoonlijk stoor me er niet zo aan... of stond er eigenlijk niet zo bij stil... maar had laatst een gesprek met een mevrouw die in de Bergen woont en in een rolstoel zit, en zij gaf aan dat hey voor haar inderdaad veel hinder gaf en soms zelfs gevaarlijke situaties opleverde. Ik vindt eigenlijk zelf ook (al langer) dat de Bergen prima een autovrij gebied kan worden.... dan kunnen de gezellige terrasjes gewoon op de ‘stoep’ blijven staan.
  • Marloes
   18 februari 2019 - 07:40

   Precies, de kleine berg autovrij dat zou mooi zijn. De terrasjes maken het juist gezellig! Toegegeven de borden bij t smitje en de fietsen die daar altijd staanzijn wel wat overdreven.
   • Joey
    18 februari 2019 - 08:49

    Zowel de kleine berg en bergstraat auto vrij maken alleen bestemmings verkeer
    • René
     4 juli 2020 - 15:53

     Helemaal mee eens
    • Marijke
     18 februari 2019 - 09:00

     Ik stoor me nergens aan. Leven en laten leven en rekening houden met elkaar. En: de kleine berg en Bergstraat autovrij zou absoluut de beste oplossing zijn!
     • Kvm
      18 februari 2019 - 09:23

      Nee, leuk juist! Stoor me wel aan t feit dat je bijna aangereden wordt door patserige autobestuurders.
      • Eric
       18 februari 2019 - 12:16

       Dat is toevallig. Liep er zaterdag en dacht nog; wie verzint het om zo veel afschuwelijk gekleurde reclameborden zo neer te zetten?? Doet serieus af aan de gezelligheid op de Kleine Berg.
       • Rijn Borgwat
        18 februari 2019 - 19:52

        Kleine Berg en natuurlijk ook de Bergstraat autovrij!
        Ik kan me voorstellen dat leveranciers en ander "noodzakelijk" verkeer onvermijdelijk is, maar verder gewoon een wandel- en fietsstraat. Het moet toch ook mogelijk zijn dat de uitbaters met elkaar afspreken welke reclame acceptabel is?
        Voor rolstoelers en visueel gehandicapten is de binnenstad sowieso een zoekplaatje met (helaas nog steeds) de nodige hindernissen.
        • Mandy
         18 februari 2019 - 23:02

         De Kleine Berg is een woonerf. Ik vraag me af of de meeste autorijders dat wel in de gaten hebben... Voetgangers mogen dus gewoon op de weg lopen! Autovrij (op bestemmingsverkeer na) zou natuurlijk helemaal mooi zijn.