Featured story04/12/2014

Wake up, this is Eindhoven! En de Bergen it is!

Amsterdam? Berlijn? Antwerpen?

Lekker een weekendje weg? Naar Amsterdam? Berlijn? Antwerpen? Helemaal nergens voor nodig, gewoon Eindhoven! Hartstikke leuke stad en genoeg te doen. Het is geen provinciestadje met een zachte G meer, maar een bruisende stad die op de kaart staat. Hoppa! DDW, Glow, Strijp-S, de Design Academy, Sectie C..


Het is natuurlijk geen New York, maar het trilt en vibreert hier, dan slaapt het weer even in, om weer wakker te worden en te gaan. Eindhoven strekt zich uit en is booming, en midden in dat kloppende hart ligt "de Bergen". Dat is zo onderhand een verdomd leuk stukje Eindhoven geworden. Met leuke, mooie en gekke plekjes. Winkeltjes en eettentjes schieten er als paddenstoelen uit de grond.


En de oude vertrouwde plekjes passen daar naadloos tussen, dat is het leuke. Het is divers, iedereen is welkom en iedereen wil er zijn. Het lijkt een soort magneet, het trekt en het lokt en laat je niet meer zo makkelijk los. Zelf heb ik er zes jaar gewoond, in een studentenhuis midden op de Kleine Berg. Man, wat hebben we daar een plezier gehad, in en buiten het huis, in de straat, in de cafés, op de terrassen. Wie wil er als student nou niet wonen op zo'n plek? Maar op een gegeven moment is het niet meer grappig om om vier uur 's nachts wakker te worden van je dronken huisgenoten... Dus tijd voor iets anders.


In de jaren daarna hebben de Bergen zich getransformeerd tot een heel bijzonder en kleurrijk gebied waar veel te doen is.
Het is er anders dan de rest van de stad: Het voelt er anders, ziet er anders uit, er zitten andere zaakjes, het voelt spannend, je wilt er zijn. En als je er dan bent kun je er de hele dag vooruit. Even een kappertje doen, lekker lunchen, nieuw kleedje veur bij het nieuwe haar, iets voor in huis, iets voor de kinderen, boekje, lekker eten en dan nog even de nacht in... Het leeft er 24/7, nou vooruit, 20/7 dan. Want we moeten natuurlijk ook slapen..

 

Dus: Wake up, this is Eindhoven! En de Bergen is it!

 

Copy: Caroline Wirtz

Bron foto's: INretail

 

7 jaren geleden

Terug
Pin it!Wake up, this is Eindhoven! En de Bergen it is!
Pin it!Wake up, this is Eindhoven! En de Bergen it is!
Pin it!Wake up, this is Eindhoven! En de Bergen it is!
Pin it!Wake up, this is Eindhoven! En de Bergen it is!

Geef een reactie

 • Wies
  9 december 2014 - 20:12

  ja dat studentenhuis, dat was legendarisch!
  • raam
   13 januari 2018 - 07:39

   de bergen heeft het