Featured story05/08/2015
Biertje?!
zeker met het prachtige zomerweer
Een nieuwe cultuur?
Neen hoor al eeuwen wordt er op vele plekken in de wereld gebrouwen. Heerlijk gerstenat of nat van andere biologische ingrediënten. Casper Pennings van de Bierbrigadier op de Bergstraat: "Er is een revolutie gaande op het gebied van voedsel. Biologisch eten en drinken is heel erg in. Mensen willen weten waar hun drinken en voedsel vandaan komt, ze willen alles eerlijker. En als dat niet kan dan zie je steeds meer dat ze zelf groenten verbouwen of andere producten maken. Zo is het met bier ook."
Na een veelzijdige carrière en geestelijk brouwproces is Casper Pennings Bierbrigadier geworden. "Het is een droom die uitkomt." In de schappen een keur aan bieren, de een nog mooier dan de ander. Qua naam maar zeker qua dronk. En wat een kennis is bij Casper over alle bieren aanwezig. Een cultuur die in de cultuur van De Bergen past. Eigenzinnig en nieuw maar gebaseerd op eeuwenoude traditie!
Tekst: Eric Duffhuis
Fotografie: Noortje Artz
7 jaren geleden
Terug