Featured story04/06/2015

Nieuw gedienden

en een beetje duurzaam ondernemen

Sommige zaken zitten al sinds mensenheugenis op de Bergen, ze zijn onderdeel van het straatbeeld en niet meer weg te denken. Anderen zitten er korter of pas net, maar hebben zich in die tijd al diep geworteld in de vruchtbare grond daar.

 

Deense Kroon zit een jaartje aan de Willemstraat, maar is niet meer te missen. Ze viert deze week haar eenjarig jubileum. Als je er nog niet bent geweest: echt eens doen, want zo de moeite waard. Kleding voor grote en kleine mensen, accessoires, woonspullen, enz. En alles van Scandinavische merken, maar dat is natuurlijk een inkoppertje, want anders heette het wel de Franse muts. En deze week is dus een feestweek en dat betekent cadeautjes, gebakjes van Pinkie Patisserie en bubbels. Dus hop, die kant op.

 

En een fijne nieuwe aanwinst: Lucifer Coffee. Het zit er pas net, maar past er prachtig tussen, alsof het altijd al zo was en het niet tijdenlang een dicht geverfde lege plek op de Kleine Berg was. Je kunt er terecht voor echte koffie / een bakkie troost / een goeie bak / een stevige bak. En geen ordinaire bak, maar specialty koffie, van speciale bonen, zeg maar de grand cru onder de koffie bonen. En ook voor zelfgebakken zoetigheid en boterhammen met goed beleg. Allemaal van het seizoen en vers. En met een terras in de zon, ook fijn. De machines staat voor je te brommen en te pruttelen en de bonen worden ook nog eens gebrand bij de Stadsbranderij, op de Bergen. Lokaler kan het niet, dat is nog eens duurzaam ondernemen!

 

Over duurzaam ondernemen gesproken: op maandag 8 juni vindt in het Natlab de uitreiking van het keurmerk duurzame ondernemer 2015 plaats. Dat is natuurlijk erg fijn, maar vanuit de Bergen krijgen vier ondernemers het keurmerk: Hoppenbrouwers, van Nielen bouwmanagement, de Boekenberg, en Wijen Goudsmeden. Daarmee is de Bergen meteen de duurzaamste wijk van Eindhoven! Kijk dat is mooi, en het blijft natuurlijk gewoon de leukste.

 

Tekst: Caroline Wirtz
Foto's: Lucifer Coffee en Noortje Artz

 

7 jaren geleden

Terug
Pin it!Nieuw gedienden
Pin it!Nieuw gedienden
Pin it!Nieuw gedienden
Pin it!Nieuw gedienden

Geef een reactie